Alle producten van Sirri zijn gemaakt van wol. Wol is een delicaat product. Het wassen vraagt enige aandacht. Hier vindt u enkele tips om lang plezier van uw product te houden. 

Als een kledingstuk eigenlijk niet vies is, maar wat verfrissing nodig heeft, kunt u het een nacht buiten hangen. Mist en ochtenddouw doen wonderen.

Kleine vlekken kunt u ook separaat behandelen met een doekje met wat water. Eventueel wat huishoud- of ossengalzeep gebruiken.

Een scheut azijn in het laatste spoelwater is goed voor de vezels en frist de kleuren mooi op.

Handwas:

In een sopje van ongeveer 20 graden met weinig wolwasmiddel. Spoel het kledingstuk door het water. Laat het sop wegstromen en sla het kledingstuk (rustig) uit op de rand van de wasbak, zo slaat u het vuil uit de kleding. Spoel na met schoon water op dezelfde temperatuur. Rol het kledingstuk in een handdoek en druk (niet wringen!) het water uit de handdoek.

Machinewas:

Stel de wasmachine in op een wolwasprogramma. Temperatuurknop echt helemaal uit: 30 graden is vaak toch te warm voor 100% natuurlijk behandelde wol. Wol schrikt van de afwisseling van warm en koud water (zoals bij een normale was gebeurt), dat kunt u beter voorkomen. Gebruik een speciaal wasmiddel bedoeld voor wol. Geen wasverzachter gebruiken! Geen wasdroger gebruiken!

Na het wassen het kledingstuk enigszins in vorm modelleren door er licht te aan te trekken en liefst plat te laten drogen.