Onder de naam Sirri werd in 2000 een start gemaakt met het maken en verkopen van wollen kleding en accessoires van de Faeroër, een eilandengroep tussen Noorwegen en IJsland. Sinds 2015 is Sirri ook in Nederland actief onder de naam Sirri Nederland. 

Visie

Sirri streeft er naar de schoonheid van de Faeroër uit te dragen door haar natuurlijke bronnen te combineren met tijdloze ontwerpen. 

De Faeroër zijn een groep van 18 eilanden gelegen tussen Noorwegen en IJsland op 62 graden noorderbreedte, middenin de Atlantische Oceaan. De Faeroer (letterlijk: schapeneilanden) behoren tot het koninkrijk Denemarken, maar hebben een grote mate van zelfbestuur. De Faeroer hebben een eigen vlag en een eigen parlement.  Er wonen een kleine 50.000 mensen op een oppervlakte van bijna 1400 km2. 

Schapen vormen van oudsher één van de inkomstenbronnen van de bewoners van de Faeroër.  De speciale kwaliteit van de schapenwol resulteert in zachte, dunne garens. De garens worden op verschillende manieren verwerkt. Onze sjaals zijn bijvoorbeeld gebreid in een fijn ajourpatroon, voor onze tassen is de wol ‘vervilt’. 

De ontwerpen van Sirri zijn eenvoudig en tijdloos. Het kleurgebruik en de manier waarop het materiaal is verwerkt, maken onze ontwerpen bijzonder. Kwaliteit en functionaliteit gaan hand in hand. 

Onze huidige collectie bestaat uit accessoires, binnenkort verwachten we deze uit te breiden met meerdere producten.